Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy iskolánk Kollégiumának energetikai felújítása sikeresen befejeződött. A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program kereteiben részben uniós forrásból, Kohéziós Alapból finanszírozott projekt lehetővé tette az épület külső határoló szerkezeteinek energetikai korszerűsítését és napelemes rendszer telepítését. A kollégiumi diákjaink a tanévet már a megújult külsejű kollégiumban kezdhetik.

Még a tanévkezdés előtt lezárult a műszaki átadás-átvétel; elkészült a „Kollégium épületének energetikai felújítása" keretében tervezett energetikai felújítás.

Kedvezményezett neve: Bársony István Mezőgazdasági Szakgimnázium,Szakközépiskola és Kollégium (6640 Csongrád, Szentesi út 2/a)

Támogatási kérelem címe: Bársony István Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium épületenergetikai fejlesztése

Támogatási kérelem azonosítószáma: KEHOP-5.2.10-16-2016-00120

 

 

A Támogatási szerződés hatályba lépésének napja: 2017.04.21.

A támogatás összege:131.936.209,-Ft

A támogatás mértéke: 100% (Kohéziós alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból)

A megvalósítás kezdő időpontja: 2017.04.10.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2017.09.05.

 

Projekt rövid leírása:

ABársony István Mezőgazdasági Szakgimnázium,Szakközépiskola és Kollégium beiskolázási körzete jelentősen meghaladja a kistérséget (Csongrád, Felgyő, Csanytelek és Tömörkény), egyes szakmákban még a Dél-alföldi régió határait is. A nagy beiskolázási körzetből adódóan igen nagy az igény a kollégiumi elhelyezés iránt, a Kollégium folyamatosan, minden tanévben 100 %-os kihasználtsággal működik. A Kollégium épülete Csongrád Városi Önkormányzat tulajdonában, az iskola vagyonkezelésében van. A 60-as évek végén épített Kollégium épületet 1971-ben adták át, az akkori igényeknek megfelelő kialakítással. 5 szintes, középfolyosós rendszerű, lapos tetős épület. Az emeleti szinteken jelenleg 150 diák elhelyezése történik. A felmenő vázkitöltő falak hőszigetelő képessége nem elégíti ki az energetikai előírásokat, hőszigetelésük feltétlenül szükséges. A lapos tető elhasználódott, több helyen beázik. A homlokzati nyílászárók hőszigetelő képessége és légzárása rossz, cseréjük szintén nagyon indokolt. Az épület jelenlegi energetikai minőség szerinti besorolása: FF. Jelen fejlesztés keretében külső falak és árkádfödém hőszigetelése 15 cm hőszigeteléssel, nyílászárók cseréje és lapos tető 15 cm-es hőszigetelése és a tetőn elhelyezett 12,5 kW teljesítményű napelemes rendszer valósul meg, melyek eredményeképpen az épület energetikai minőség szerinti besorolása a BB –t eléri